Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palmės Žiedas pristatė fantastinio roko albumą: „Jaučiu, kad grįžau į savo vaikystę“

Alternatyvios muzikos atlikėjas ir prodiuseris Palmės Žiedas (Jonas Matusevičius) šiandien dalinasi džiugiomis naujienomis. Fantastikos žanru visuomet žavėjęsis atlikėjas savo simpatijas perkėlė į ketvirtąjį muzikos albumą bei vinilinę plokštelę.
Palmės žiedas
Palmės Žiedas / Laimono Šiaudvyčio nuotr.

Pats atlikėjas naująjį savo naująjį darbą pristato kaip naratyvinio fantastinio roko albumą. „Istorija apie Užuškarą – drakoną, kuris valgo žmones” – tokio magiško pavadinimo lydimas dainų rinkinys pasakoja istoriją apie drakoną, Juodapurvio kaimą, karžygius Perkūnus, laumes ir kitus veikėjus.

Daugelis jų atkeliavo dar iš Palmės Žiedo vaikystės bei anksčiau girdėtų pasakų: „Turbūt visą gyvenimą mane žavėjo fantastikos žanras, 2022 m. išleistas mano albumas „Elektroninė Muzika” tai irgi atspindi. Tačiau dabar, jaučiu, kad grįžau į savo vaikystę, praleisdamas dienas sode, vaikščiodamas vienas po miškus ir įsivaizduodamas tas magiškas istorijas. Bet taip pat turiu paminėti ir lietuviškas pasakas, kuriose tikrai nemažai tokių netgi sarkastiškų mirčių ar žiaurumų, tai pasimato ir pačiame albume.”

Laimono Šiaudvyčio nuotr./Palmės Žiedas
Laimono Šiaudvyčio nuotr./Palmės Žiedas

Naujas albumas gerokai skiriasi nuo ankstesnių – jame daugiau sunkiojo roko elementų, dainas puošia sunkus gitarų skambesys, pasakos naratyvą primenantis vokalas ir ryškios būgnų partijos. Pasak muzikanto, gitaros, bosas ir būgnai šiame darbe vaizduoja fizinį pasaulį, o per sintezatorius bei kitus elektroninius garsus atsiskleidžia albumo magiškumas.

„Jau ilgą laiką norėjau išleisti būtent tokio žanro albumą. Savo muzikos kelią pradėjau nuo grojimo soline gitara įvairiose roko grupėse, tačiau gavosi taip, kad iš vienos buvau išmestas, iš paskutinės išėjau pats. Nors dažnai mane klausytojai tapatina su elektronikos žanru, turiu pasakyti, kad kurti elektroninę muziką pradėjau iš patogumo. Tuo metu neturėjau grupės, tai kompiuteris su savo skaitmeniniais garsais mane išgelbėjo. Tačiau elektroniką taip pat girdime ir šiame darbe, ir negaliu neigti, tie skaitmeniniai garsai taip pat mane ir labai paveikė“, – pasakoja kūrėjas.

Albume „Istorija apie Užuškarą – drakoną, kuris valgo žmones” sutilpo 11 kūrinių. Šešiuose jų kartu groja ir būgnininkas Jokūbas Andriulis, grupių „Akli“ bei „Katarsis“ narys. Bendradarbiauti ties albumo kūriniais Palmės Žiedas pasikvietė ir daugiau kūrėjų. Daina „Mėlynasis Smaragdas” buvo parašyta kartu su kino filmų kompozitoriumi Titu Petrikiu.

Laimono Šiaudvyčio nuotr./Palmės Žiedas
Laimono Šiaudvyčio nuotr./Palmės Žiedas

Gera naujiena Palmės Žiedo muzikos gerbėjams – albumas pasirodo ir vinilo formatu. Įrašų kompanija „Juoda banga” įamžino naująjį LP unikalioje 180 g. „juodo ledo” vinilinėje plokštelėje, kurią puošia raudonos spalvos išsiliejimai. Viršelį vinilui sukūrė grafikos dizaineris ir skaitmeninis skulptorius Mantas Lukoševičius.

„Šis vinilo formatas dar ypatingas tuo, kad jame yra vienas papildomas kūrinys „Bėgtis”, kurio negalėsite išgirsti niekur kitur. Taip pat svarbu paminėti, kad tai pirmasis Palmės Žiedo vinilas“, – sako atlikėjas.

Proga pirmiesiems išgirsti albumą gyvai – koncertuose, kurie vyks Vilniuje, Lukiškių kalėjime gegužės 17 dieną ir Kaune, bare „Hogas” gegužės 23 dieną. Tai bus ir pirmieji koncertai, kuriuose Palmės Žiedas pasirodys ne vienas – scenoje prie jo prisijungs būgnininkas Jokūbas Andriulis.

Albumu besidžiaugiantis Palmės Žiedas dėkoja VDU Menu fakulteto bendruomenei, dėstytojams. Už dalinę paramą – asociacijoms Agata bei Latga. O taip pat – savo merginai Laurai ir tėvams – už palaikymą kūryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius