Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mary Mo pristato kūrinį „I yearn for you“: „Kartais prieš išleidžiant dainą brandinu ją ištisus metus“

„Pavasaris kartais netikėtai atneša ne tik sniegą, bet ir ilgesį“, – sako dainininkė Mary Mo pristatanti naują, baltą kaip šis pavasaris vaizdo klipą ir jautrią moterišką dainą „I yearn for you“ (liet. aš ilgiuosi tavęs). Kaip visada itin atviroje Mary Mo kūryboje: ne tik prasmingi autoriniai tekstai, bet ir įamžinta jos pačios šokio improvizacija, jautriai papildanti muzikos bei žodžių prasmes.
Mary Mo
Mary Mo
Temos: 2 Mary Mo Muzika

Kiekvienoje dainoje – dalis savęs

Mary Mo (Marija Monika Dičiūnė) – dainininkė, žinoma vokalo mokytoja, mama, nuolatos kurianti ir kitiems padedanti kurti asmenybė, kuri savo muzikoje atvirai, bet subtiliai dalinasi slapčiausiais moters pasaulio kampeliais: ar tai būtų daina skirta sutuoktiniui, ar vaizdo klipas filmuotas vaikų kambaryje, ar dainos „I yearn for you“ pagrindinis motyvas ir sau iškeltas iššūkis vėl prisiminti kadais patirtą šokio pasaulį.

„Daina yra apie asmeniškus, sunkiai apsakomus, sunkiai išdrįstamus ištarti dalykus, tokius kaip nutolimas esant kartu, ilgesys, vidinis užgniaužtas šauksmas, tad nusprendėme šias būsenas išreikšti ne tik muzika, bet ir šokiu. Viskas gavosi labai natūraliai, nesuvaidintai, nes filmuojant šokį įamžintas ir mano pačios savotiškas sugrįžimas į „nutolusią save“: juk kadaise Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre šokau modernų baletą, tačiau šią savo dalį beveik primiršau. Labai dėkoju choreografei, Gintarei Šmigelskytei, kuri padėjo šiame išsilaisvinime, sugrįžime į šokio improvizaciją“, – sako Mary Mo.

Mary Mo
Mary Mo

Ne visada atlikėjai dainas „kepa“

Kaip jau užsiminė anksčiau, Mary Mo nėra iš tų atlikėjų, kuri dainas leidžia viena po kitos: asmeninės kūrybos kelią ji pradėjo gana neseniai (kaip pati sakė, tik supratusi, kad tikrai turi, ką pasakyti), na, o dažnas jos socialinių tinklų draugas gali pamatyti kūrybos akimirkas iš ilgų bemiegių naktų: dainos radijo ir interneto platybių klausytojus pasiekia tik po ilgų ieškojimų.

„Dainą „I yearn for you“ parašiau prieš daugiau nei metus, tačiau iki dabar vis bandžiau ją išjausti, patikrinti, pribrandinti, pamatyti žiūrovų reakcijas, akis koncertuose. Pagaliau pajaučiau, kad jai atėjo metas: galbūt kūrinio emocija ir sunkesnė nei tradicinių pavasario hitų, tačiau tikiu, kad ji suras savo klausytoją, kuris patiria tą ilgesį, tolimą, suartėjimą ir nuolatinį ėjimą į artimąjį“, – svarsto Mary Mo.

VIDEO: Mary Mo - I Yearn For You

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius