Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Su „Salsamanais“ atsisveikino net dvi poros: paaiškėjo, kas tęs kovą pusfinalyje

Sekmadienio vakaras projekto „Salsamanai“ dalyviams buvo lemtingas – padovanojo ne tik dvigubai daugiau liūdesio, bet ir dvigubai daugiau džiaugsmo. Net dviem poroms nuotykis Havanoje jau baigėsi. Tačiau pagaliau paaiškėjo ir tos poros, kurios susitiks pusfinalyje!

Projekto dalyviai šįkart šoko dar vienoje paprastoje, nuoširdžiausių vietinių žmonių kupinoje Havanos gatvėje, kurioje juos vertino šokių mokytoja, taksi vairuotojas, teatro studijų studentė ir verslininkė.

TV3 nuotr./Monika Liu
TV3 nuotr./Monika Liu

Susumavus šio ir praėjusių šokių balus paaiškėjo, kad projektą teko palikti krepšininkui Simui Buterlevičiui ir jo partnerei Indirai bei aktorei Ugnei Zavistauskaitei ir jos partneriui Alfredo. Tuo tarpu visos kitos likusios poros iškovojo savo laimingą bilietą į intriguojantį pusfinalį, kurį išvysime jau šios savaitės pabaigoje.

TV3 nuotr./Norbertas
TV3 nuotr./Norbertas

Pirmieji sekmadienio vakarą pasirodė Tadas Gryn ir jo partnerė Cher. Tiesa, jų pasirodymas buvo pakibęs ant plauko, nes aktorius netikėtai apsirgo… „Apskritai nežinau, ar aš šoksiu. Nežinau, kas yra, bet man yra tiesiog silpna: muša karštis, pykina. Mes buvome sutarę, kad jei pajusiu, kad tikrai nėra galimybės ir aš neturiu jėgų, mes toliau ir nešoksime“, – sakė Tadas.

Vis dėlto sukaupęs visas jėgas jis ne tik pasirodė scenoje, bet ir sužavėjo publiką – pora buvo įvertinta 18 balų. „Labai gražu – matosi jūsų įdėta energija, pastangos. Jūs šokiu mėgavotės. Taip pat puikus buvo ir jūsų įvaizdis – vaikinas liko susivėlęs, tačiau tikrai buvo verta! Šokote labai gerai“, – sakė taksistas.

TV3 nuotr./Ugnė
TV3 nuotr./Ugnė

Antrieji pasirodė Gailė Butvilaitė ir jos partneris Oddebi. Mergina neslepia, kad jai didžiulė laimė yra ne tik dalyvauti šiame projekte, bet ir daryti tą kartu su Oddebi. „Prieš atskrendant čia, man gyvenimas atrodė juodas – vyko negeri dalykai. Ir dar turėjau žmogų, kuris man sakydavo: „Matai, Gaile? Gyvenimas nėra toks geras“. Ne! Jis yra žiauriai geras, nes aš pasirenku į jį taip žiūrėti. Gera, kad įvyko ši kelionė, nes čia – vien gėris, meilė ir pagarba. Aš čia įsimylėjau kiekvieną žmogų“, – sakė Gailė.

TV3 nuotr./Jurgita Jurkutė
TV3 nuotr./Jurgita Jurkutė

O dar didesniu džiugesiu merginai tapo tai, kad šįkart ji su partneriu pasirodė pagal paauglystėje jos itin mėgtą dainą. Tiesa, komisija šįkart porai turėjo pastabų – jie buvo įvertinti 16 balų. „Muzika pasirinkta labai teisingai. Perdavėte mums daug žaismingumo, jausmingumo. Choreografija nebuvo labai sudėtinga, bet į vienas kitą buvote įsiklausę. Mano nuomone, viskas buvo pakankamai gerai“, – sakė šokių mokytoja.

Moniką Lių ir jos partnerį Manuelį sieja ne tik vienoda meilė muzikai, bet ir vienodai gera širdis – vakarykštės laidos žiūrovai išvydo, kaip Monika vienai sunkiai sergančiai kubietei padovanojo net 400 dolerių. Anot Monikos, tie, kuriems Kuboje pinigų reikia labiausiai, jų niekuomet neprašo.

TV3 nuotr./Monika Liu
TV3 nuotr./Monika Liu

O štai atėjus metui pasirodyti prieš komisiją, pora pasirinko šokti pagal Manuelio sukurtą choreografiją. „Man labai patiko. Kitos poros šoko puikiai, bet iki dabar jie sušoko geriausiai iš visų. Jie yra mano mėgstamiausi“, – sakė verslininkė, o bendrai komisija šiai porai skyrė 20 balų.

TV3 nuotr./Simas
TV3 nuotr./Simas

Tuo tarpu Jurgitai Jurkutei jos partneris Adrianas vis primena, kad jie turėtų būti vienu žingsniu priekyje. Tiesa, tai paprasta ne visuomet – besimokant šokti mambo, atrodė, kad palūš ir Jurgita.

„Jis, kaip profesionalas, mato mano galimybes ir nenuleidžia rankų. Jis sako, kad aš tikrai galiu ir nori, kad visa tai padaryčiau. Iš pradžių man tikrai sukosi galva, nes smegenyse nėra tokio failo tokiam tempui. Bet aš atvažiavau čia šokti, o ne eiti į miestą linksmintis vakarėliuose. Aš dar nemačiau tikrosios Kubos, nes aš visą laiką esu kartu su partneriu, su kuriuo mes dirbame. O kadangi mes vis dar esame projekte, to laiko, matyt, aš daugiau ir neturiu – mes turime tęsti darbą. Taip, aš gyvenu pasakoje, kuri vadinasi salsa“, – sakė Jurgita.

TV3 nuotr./Jurgita Jurkutė
TV3 nuotr./Jurgita Jurkutė

Vis dėlto moteriai, kaip visuomet, pavyko pranokti pačiai save – jie ne tik sušoko puikiai, bet ir buvo įvertinti 18 balų. „Man labai patiko – tai buvo neįtikėtina. Mačiau, kad šokdami, jie buvo labai laimingi. Jie puikiai judėjo scenoje, o ir ritmas taip pat buvo puikus“, – sakė šokių mokytoja.

Norbertui Liatkovskiui ir jo partnerei Raquel rasti bendrą kalbą vis dar kildavo sunkumų, todėl juos sutaikyti nusprendė Monikos partneris Manuelis. O tada viskas pasikeitė kone per sekundę… „Niekuomet nemaniau, kad galiu rasti tokį į save panašų partnerį. Jis – kaip aš. Jei nenori dirbti, tuomet užmiega, o jei yra alkanas, tada būna piktas ir nenori nieko daryti. Mes vienodi“, – sakė Raquel.

TV3 nuotr./Simas
TV3 nuotr./Simas

Poros suartėjimas puikiai atskleidė ir šokio metu – jie buvo įvertinti 17 balų. „Esu labai nustebęs. Tai buvo labai gražu. Vaikinas nėra profesionalas, jis – ne kubietis, tačiau puikiai jaučia kubietišką muziką. Vaikine, tu turi parako – nuostabiai atliktas darbas“, – sakė taksistas.

Simas ir Indira – viena daugiausiai dirbančių projekto porų, tačiau krepšininkas neslepia ir to, kad jam, kitaip nei kitiems projekto dalyviams, perprasti salsą vis dar yra beprotiškai sunku. „Nieko nekaltinant ir kitų neapšnekant, jie vis tiek visi yra artistai, kūrėjai. Aš esu ne iš to pasaulio – nemoku dirbti su publika... Buvau liūdnas, nes galvojau, kad kažką galėjau padaryti dar geriau, o taip pat išgyvenau dėl Indiros. Kad mes pasiektume kitų dalyvių lygį, aš viską turiu daryti per darbą“, – po improvizacijos kalbėjo Simas.

Vis dėlto Simas turi ir tai, ko neturi kiti – kaip buvęs sportininkas, jis iš tiesų itin vertina darbą ir puikiai supranta, ko reikalauja varžybos. Deja, komisijos skirti balai porai nesublizgėjo ir šįkart – išvis jie buvo įvertinti 12 balų.

TV3 nuotr./Ugnė
TV3 nuotr./Ugnė

„Šokis buvo puikus – matau, kad jis stengėsi iki maksimumo. Labai vertinu, kad taip stengeisi ir atėjai net iki čia. Jis yra krepšininkas – ne scenos žmogus. Tačiau jo pastangos yra vertos plojimų“, – sakė teatro studijų studentė.

Paskutinieji pasirodė Ugnė ir Alfredo. Amerikietiškų kalnelių asai ir čempionai, jausmų karuselės gigantai, santykių griovimo ir kūrimo meistrai, nuo uragano, žiemos šalčio ir atgal – visa tai apibūdina šią porą.

TV3 nuotr./Tadas Gryn
TV3 nuotr./Tadas Gryn

Tačiau dabar atrodo, kad viskas išsiaiškinta ir jie mėgaujasi harmonija. „Man visuomet labai svarbu būti tarp lyderių, būti pirmai, o šįkart į kūną, protą ir mano esybę atėjo suvokimas, kad viskas yra ne apie tai. Galiu pasakyti, kad aš esu graži, protinga, talentinga. Prieš čia atvažiuojant, aš gyvenime nebūčiau pasakiusi šitų dalykų, o ypač prieš kamerą, nes gal žmonės pagalvos, kad esu arogantiška, pernelyg save mylinti, narcizė. Tačiau čia, atrodo, kad ir nugara išsitiesė, ir galva pakilo, ir kojos tvirtai dedasi ant žemės. Aš jau dabar jaučiu, kaip augu ir keičiuosi“, – prieš pasirodymą sakė Ugnė.

TV3 nuotr./Gailė
TV3 nuotr./Gailė

Tai, kad Ugnė atsipalaidavo, atsispindėjo ir poros šokyje – jie buvo įvertinti 17 balų. „Matosi, kad rimtai pažiūrėjote į užduotį ir daug repetavote – visus tris žanrus išpildėte puikiai. Man labai patiko – daug žaismingumo ir džiaugsmo“, – sakė verslininkė.

„Salsamanai“ – sekmadieniais, 19.30 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius