Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lietuvos balsas. Kartos“ – arši kova: pravirkę „Vartų“ nariai, nesutarimai ir staigmena Aldegundai

Laidoje „Lietuvos balsas. Kartos“ atėjo lemiama akimirka – paskutinė nokautų etapo laida, kurioje savo dalyvius reitinguos mokytoja Nomeda Kazlaus. Šalia šou scenos – keturios reitingavimo sofos, į kurias savo dalyvius pagal jų pasirodymo stiprumą susodins mokytoja. Vis tik dalyvių – dvigubai daugiau, tad pusei jų teks palikti projektą, kai iki didžiojo finalo gegužės 12 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje liko vos keli žingsniai.
„Lietuvos balsas. Kartos“
„Lietuvos balsas. Kartos“ / LNK nuotr.

„Noriu būti objektyvi ir pažiūrėti savo dalyvių visą nueitą kelią iki šiandien: ką mes padarėme su kiekviena grupe ir kas buvo įgyvendinta. Aš esu profesionalė ir man yra įdomu pamatyti, ką žmonės fiksuoja, ką jie gali išnešti prieš publiką, kaip juos veikia didelė arena ir klausytojai“, – apie tai, kaip priims sprendimą, kuriuos dalyvius išsaugoti, sako Nomeda Kazlaus.

Šį vakarą scenoje pasirodys ne vienas muzikos pasaulyje puikiai pažįstamas vardas: legendinis Žvaigždžių kvartetas, talentingų vaikinų grupė T3, šimtus tūkstančių savo dainų peržiūrų turintis Lauryno ir Roko duetas, grupė „Vartai“, Vytauto Grubliausko grupė „Like and Share“, atlikėja Aldegunda su sūnumi Ąžuolu ir daugelis kitų.

LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Kartos“
LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Kartos“

Vis tik pasiruošimas šiam etapui nebuvo visiems lengvas: projekte susitinka skirtingos kartos ir skirtingos asmenybės, todėl ir dalyvių nuomonės dėl to, kaip turi atrodyti pasirodymas, dažnai nesutampa. Legendinio Žvaigždžių kvarteto mintis savo pasirodymą papildyti specialiai paruošta choreografija sukėlė nepasitenkinimą jos lyderiui Valdemarui Frankoniui.

„Aš negaliu ir šokti, ir dainuoti. Per daug judesių yra blogai. Judesių mes neatliksime taip, kaip turi būti, ir jie mus numuša nuo bendros nuotaikos ir išpildymo. Nesutinku, kad tie judesiai pagerina pasirodymą. Sudainuoti yra svarbiausia“, – repeticijų metu grupės nariams prieštaravo Valdemaras, per pasirodymą nustebinsiantis žiūrovus, kai vienintelis iš visos grupės nuspręs nešokti.

„Asmenybės stiprios ir skirtingos, visi turi savo nuomonių. Aš esu įpratus prie nesutarimų, manęs tai nestebina. Čia juk skirtingos kartos, smagu, kad kiekvienas turi savo nuomonę ir ją pasako“, – įsitikinusi Nomeda Kazlaus.

LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Kartos“
LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Kartos“

Sekmadienio scenoje pasirodys ir legendinė grupė „Vartai“, kurie dar dvikovų etape įrodė, kad amžius siekiant savo svajonių – nėra kliūtis. „Mes motyvuoti. Tam ir atvažiavome. Žiūrime į savo dalyvavimą žaismingai, tačiau ir labai rimtai – manom, kad tai reikšmingas dalykas mūsų muzikiniame kelyje. Norim dainuoti finale, didžiausioje Lietuvos arenoje, dėl to ir stengiamės“, – sako grupė „Vartai“, kurios narys po pasirodymo scenoje netikėtai pravirko.

Nustebinta projekte liko ir atlikėja Aldegunda – ji repeticijų metu sulaukė netikėtos staigmenos, sukėlusios emocijų bangą. „Mūsų šeimoje artimiausiai žmonės jau seniai mirę, bet aš su jais laikau ryšį ir vaikus mokinu, kad svarbu nepamiršti, kas mes ir iš kur mes. Prieš eidama į sceną repetuoti, pakėliau akis į dangų ir paprašiau angelų, kad būtų su mumis, ir įvyko stebuklas. Scenoje per repeticiją dainuodama pamačiau žmogų, kurio nemačiau aštuonerius metus. Tas žmogus parašė knygą, kuri skirta savižudybių prevencijai skatinti. Mano šeima yra tos knygos dalimi, mano mama pakėlė prieš save ranką, todėl žinau, kaip svarbu apie tai kalbėti. Tas žmogus atėjo ir mus apkabino ir aš tai priėmiau kaip savo mamos atėjimą iš dangaus ir pasakymą, kad ji yra čia ir dabar. Pravirkau, tai kažkoks stebuklas, tarsi angelas, nusileidęs ant delno“, – emocijomis po repeticijų dalinosi Aldegunda.

Koks žmogus aplankė atlikėją, dėl ko po pasirodymo pravirko grupės „Vartai“ narys ir kaip atrodė dalyvių paruošti šou, tarp mokytojų sukėlę ir nemažai nesutarimų, – „Lietuvos balse. Kartos“, sekmadienį, 19:30, per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius