Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilkikai prie Šalčininkų punkto nuo penktadienio turi laukti kitoje vietoje

Vilkikai, važiuojantys per Šalčininkų pasienio postą ir laukiantys kelkraštyje bei keliantys riziką eismo saugumui, nuo penktadienio nukreipiami laukti į kitą, mažiau judrų kelią.
Automobilių eilė į Baltarusiją ties Medininkais
Automobilių eilė į Baltarusiją ties Medininkais / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Pasienis

Bendradarbiaujant su policija bei bendrove „Kelių priežiūra“ netoli Šalčininkų planuojama įsteigti mobilų postą, taip pat bus įrengti ir laikini eismo reguliavimo ženklai, penktadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

„Matome, kad krovininių transporto priemonių buvimas A15 kelio kelkraštyje kelia didelę riziką eismo saugumui ir viešajai tvarkai. Todėl rastas sprendimas perkelti vilkikų stovėjimą į ne tokį judrų kelią“, – pranešime teigė ministerijos kancleris Ramūnas Dilba.

Vilkikai bus nukreipti nuo pasienį su Vilniumi jungiančio A15 kelio į kito mažiau judraus kelio kelkraštį.

Skelbiama, kad eismą nuolat reguliuos Pasienio kontrolės punktų direkcija kartu su policija, taip pat bus įrengti biotualetai ir šiukšlių konteineriai.

Sprendimas nukreipti vilkikus priimtas šią savaitę vykusiame Vyriausybės kanceliarijos Nacionalinio krizių valdymo centro ir Šalčininkų rajono savivaldybės vadovų pasitarime.

Kovo 1 dieną Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus –punktus. Šiuo metu pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai. Prie jų pastaruoju metu formuojasi automobilių eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius