Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„SoliTek“ atidarė naują elektros išmaniųjų baterijų automatizuotą gamybos liniją

Aukštųjų technologijų grupė „Global BOD Group“ Vilniuje penktadienį savo naujame verslo ir inovacijų centre oficialiai atidarė išmaniųjų baterijų „Nova“ automatizuotą gamybos liniją.
Saulės modulių gamyklos „SoliTek“ atidarymas
Saulės modulių gamyklos „SoliTek“ atidarymas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Energijos kaupimo įrenginius ir saulės modulius gamins grupės antrinė įmonė „SoliTek“, penktadienį pranešė grupė.

Pasak grupės, pristatyta gamybos linija yra vienintelė tokia Baltijos šalyse. Pasak „SoliTek“ vadovo Juliaus Sakalausko, įmonės gaminama „Nova“ baterija talpina iki 40 kilovatvalandžių (kWh) energijos ir yra vienas talpiausių kaupimo energijų rinkoje.

Anot jo, gamybos linija per metus galės pagaminti 0,35 gigavatvalandžių (GWh) baterijų, o įrengus papildomą liniją per kelerius metus pajėgumus ketinama išplėsti iki 1,5 GWh.

„Džiaugiuosi, kad kartu su partneriais iš užsienio pavyko sukurti tvarų, saugų, aukštos kokybės, išmanų ir vizualiai patrauklų produktą, kurio šiandien paleidžiama gamybinė linija – pirmoji Baltijos šalyse“, – pranešime sakė J. Sakalauskas.

„Global BOD Group“ valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius pranešime sakė, kad oficialiai penktadienį atidarytas bendrovės verslo ir inovacijų centras yra vienas pirmųjų A++ energetinės klasės gamybinės paskirties pastatų Lietuvoje.

J. Sakalauskas žiniasklaidai yra sakęs, kad linijos įranga kainavo 1,6 mln. eurų, o bendrovė į baterijų gamyklą Vilniuje iš viso planuoja investuoti 15 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius