Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 24

Vieni Arvydo Vaitkaus metai: 5 ryškiausi projektai, 5 nuomonės

13 metų Klaipėdai vadovavusį Vytautą Grubliauską pakeitęs Arvydas Vaitkus apžvelgė pirmuosius savo metus ir įvertino mero kėdę: „ne pati minkščiausia, bet prasminga“. Beveik dvi valandas trukusioje spaudos konferencijoje politikas aptarė miesto aktualijas, nepagailėdamas ir kritikos. Tuo metu opozicijoje dirbantys politikai teigia A.Vaitkaus valdyme matantys „nerimo ženklus“ ir paaiškina, kodėl.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Klaipėdos mero rinkimus su visuomeniniu komitetu „Ištikimi Klaipėdai“ laimėjęs A.Vaitkus pirmadienį žurnalistams skyrė daugiau nei dvi valandas. Per jas pristatė pirmuosius savo valdymo metus.
15min apžvelgė mero kalbą, drauge pakvietė pakomentuoti ją visuomenininkus, opozicijos narius.

Miesto piniginė. Ar kas pasikeitė?

Savo kalbą A.Vaitkus pradėjo aptardamas miesto finansus. „Gerai vykdėme biudžetą. Įvykdymas siekė 96 proc. Pamenu, kad kokias dvi kadencijas prieš tai buvo džiūgaujama, kai būdavo pasiekiamas 80 proc. vykdymas. Taigi šis rodiklis yra vienas didžiausių“, – kalbėjo meras.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Klaipėda
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Klaipėda

Jis patikslino, kad kalbama apie lėšų panaudojimą: „Surinkti lėšas yra ne tiek sudėtinga, kaip panaudoti. Turint galvoje, kad nemažai projektų... Visi girdėjome ir kritiką, ir pagyrimų, kaip čia „nuostabūs“ projektai uždarinėjami ir kaip čia bus su tuo biudžetu. Turbūt pamenat rugsėjį, kai buvo daug nuogąstavimų dėl nepanaudoti 68 mln. eurų. Truputį apmaudu. Žmonės, kurie taip teigia, turėtų suprasti, kad nepanaudotos lėšos buvo suplanuotos ir įgyvendintos. Nereikėtų painioti nepanaudotų pinigų su apyvartinėmis lėšomis. Dar vienas rodiklis: praėjusiais metais buvo gauta rekordinė biudžeto pajamų suma, siekusi 292 mln. eurų. Šiemet turime ambicijų pasiekti 329 mln. eurų. Tai didžiausia suma, kokia kada buvo savivaldybėje“, – teigė meras.

Jis prisiminė, kad bendražygis Rimantas Taraškevičius, Klaipėdai vadovavęs 2001-2011 m., neseniai pasidalino pasakojimu, jog anuomet miesto biudžetas siekdavo apie 44 mln. litų.

Komentuoja konservatorius, praėjusią kadenciją ėjęs administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, Andrius Dobranskis: „Tai nebuvo vien valdančiųjų biudžeto įgyvendinimas. Jie atėjo balandžio mėnesį. Ir tas strateginis planas, kaip jis buvo dėliotas, pirminis variantas buvo dar senosios valdžios. Bet kokiu atveju, panaudojimas nebuvo blogas. Nuo 2018-ųjų panaudojimas vis po vieną kitą procentą kildavo į viršų ir man atrodo, kad tai dėl savivaldybės darbuotojų ilgalaikės strategijos ir krypties ir gebėjimų panaudoti pinigus tikslingai ir tai nebūtų tik mero nuopelnas“.

Gatvės: kur 10 tūkst. vietų automobiliams?

A.Vaitkus priminė žiedinės Baltijos prospekto sankryžos užbaigtuves: praėjusią savaitę kaip tik buvo apžiūrėta apatinė dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius