Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paslaptingas kaimelis, kurį pasiglemžė gamta: šiandien ten nori pakliūti ne vienas

Apleistos vietos visada atrodo itin paslaptingos ir net mistiškos. Ištuštėję ir griūvantys namai, tylios ir tuščios gatvelės dažnam sukelia klausimą - kas įvyko? Kodėl gyventojai paliko savo namus? Kodėl viena ar kita vieta tapo vaiduoklių miestu?
Houtouwano miestelis, kurį pasiglemžė gamta
Houtouwano miestelis, kurį pasiglemžė gamta / Shutterstock nuotr.

Štai Kinijoje apleistas žvejų kaimelis Houtouwan, esantis Shengshan saloje, dėl apleistų pastatų neseniai tapo turistų traukos centru.
Kadaise atokiame kaime gyveno 3 000 žmonių, tačiau dabar jis visiškai apleistas, todėl praeitį sunku įsivaizduoti, rašoma express.co.uk.

XX a. dešimtajame dešimtmetyje Houtouwano gyventojai pradėjo palikti kaimą dėl jo atokumo. Žmonėms buvo sudėtinga pasiekti žemyną, o kai kurie iš jų niekaip negalėjo rasti darbo.

2002 m. Houtouwan oficialiai ištuštėjo, o likęs kaimas buvo prijungtas prie kito netoliese esančio kaimo. Po to, kai jis liko apleistas, pastatus greitai pasiglemžė gamta ir viskas sužaliavo.

Shutterstock nuotr./Houtouwano miestelis, kurį pasiglemžė gamta
Shutterstock nuotr./Houtouwano miestelis, kurį pasiglemžė gamta

2015 m. socialinėje žiniasklaidoje paplito šio paslaptingojo apleisto kaimo nuotraukos, ir Houtouwan pradėjo pritraukti turistų. Shengshan salos pareigūnai susirūpino dėl staigaus antplūdžio, o vienas iš jų teigė, kad kaimas „nebuvo pritaikytas“ atvykėliams.

Houtouwan pradėjo ruoštis turistams, tad 2017 m. atidaryta apžvalgos aikštelė, o lankytojai, sumokėję nedidelį mokestį, gali leistis į žygį po kaimą. Kaip ir visose apleistose vietose, žmonės turi būti atsargūs dėl griūvančių statinių. Teigiama, kad geriausia aplankyti šį miestelį pavasarį ir vasarą, kai čia viskas apsipila ryškia žaluma ir vaizdas prikausto akis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius