Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 21

Apsilankęs JAV lietuvis buvo šokiruotas: negi miegojau tiek ilgai, kad patekau į Sovietų Sąjungą?

Keliauju palyginti dažnai ir didesnėje dalyje savo kelionių vienaip ar kitaip susiduriu su rusais. Vieni jų taip pat būna keliautojai, kiti gal svečių kraštų gyventojai, tačiau rusų kalbą išgirstu beveik visose lankomose šalyse. Sakau beveik, nes yra kelios, kuriose tos kalbos išgirsti neteko. Kokios?
Braiton Byčo rajonas Niujorke
Braiton Byčo rajonas Niujorke / Shutterstock nuotr. / 15min koliažas

Dabar nesakysiu, nes ne apie jas šiandieninė tema. Dabar mes apie rusus ir jų kalbą. Keliaujant anksčiau, gal į juos per daug dėmesio ir nekreipdavau, bet dabar yra situacija, kad nekreipti nebepavyksta.

Tik šįkart aprašysiu ne kažkokį vienetinį kelioninį susidūrimą su jais, o apie vietą, kurioje jie gyvena nuolat ir yra tapę vietiniais. Ir ne, šįkart tai nebus įspūdžiai iš Rusijos, Baltarusijos ar Karaliaučiaus. Tai bus įspūdžiai iš JAV. Argi JAV yra vietinių rusų? Žinokite, kad ir kaip garsiai rusai deklaruotų nekenčiantys prakeiktų Vakarų ir ypač Amerikos, priešingai žodžiams ir jausmams, jų ten yra suplūdę šimtai tūkstančių jei ne milijonų ir tikėtina, tebeplūsta iki šiol. Kai kuriuose JAV miestuose jie netgi yra sukūrę savo į getus panašius rajonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius