Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Virtus“ siurprizas Stambule – užbaigė „Anadolu Efes“ sezoną Eurolygoje

Bolonijos „Virtus“ krepšininkai Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė 7-ių pralaimėjimų serija ir atrodė visiškai išsiderinę, bet susikaupė svarbiausiu momentu.
Luca Banchi ir Shane'as Larkinas
Luca Banchi ir Shane'as Larkinas / „Scanpix“ nuotr.

Luca Banchi auklėtiniai įkrintamųjų starte tėškė antausį Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai.

Pastaroji, priešingai, iki antradienio vakaro skaičiavo 5-ių pergalių seriją, tačiau dramatiškai krito savų sirgalių akivaizdoje ir baigė savo pasirodymą Eurolygoje.

Tik 10-ą vietą reguliariajame sezone užėmusi „Virtus“ laimėjo dramą Stambule 67:64 (21:23, 14:13, 13:14, 19:14) ir žengė tolyn įkrintamųjų kautynėse.

Lemiamoje kovoje dėl paskutinio atkrintamųjų bilieto Bolonijos ekipa dabar penktadienį išvykoje susitiks su Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“, kuri šįvakar skaudžiai 85:113 krito prieš Tel Avivo „Maccabi“ komandą.

„Virtus“ ir „Baskonia“ mūšio laimėtojas pateks į ketvirtfinalį, kuriame iki 3 pergalių varžysis su Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtoju Madrido „Real“ klubu.

Rungtynių pradžia „Efes“ ekipai jokių problemų nežadėjo. Fantastiškai mačą pradėjo Willas Clyburnas.

Amerikietis įmetė 5 tritaškius iš 5-ių ir vienas pats pelnė net 17-a pirmųjų savo komandos taškų. „Anadolu Efes“ spurtavo 23:12.

Tačiau „Virtus“ baltos vėliavos nekėlė ir ketvirtojo kėlinio antroje pusėje, po nesportinės Elijah Bryanto pražangos, jau svečiai pirmavo 7 taškais (57:64).

Iniciatyvos ėmėsi Shane'as Larkinas, priartinęs „Anadolu Efes“ iki vieno taiklaus metimo (61:64), bet Iffe Lundbergas tuomet įskraidino sudėtingą tritaškį ir padėjo tašką (61:67).

„Anadolu Efes“: Willas Clyburnas 22 (6/12 trit.), Shane‘as Larkinas 16, Ercanas Osmani 6, Tyrique‘as Jonesas (7 atk. kam.), Rodrigue‘as Beaubois ir Elijah Bryantas – po 5.

„Virtus“: Tornikė Šengelija 13, Gabrielis Lundbergas (7 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Awudu Abassas – po 12, Marco Belinelli 11, Achille Polonara 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius