Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

T.Sedekerskis prieš svarbiausią sezono mūšį: „Buvo žmonių, kurie mumis netikėjo“

Vitorijos „Baskonia“ kapitonas Tadas Sedekerskis šį vakarą sieks pirmuoju bandymu įšokti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, kai dėl septintosios vietos turnyrinėje lentelėje Duško Ivanovičiaus kariauna susitiks su Tel Avivo „Maccabi“.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

26-erų metų 206 cm ūgio Tadas Sedekerskis po dvejų puikių Vitorijos „Baskonia“ rungtynių Eurolygos reguliaraus sezono finiše tikisi gerą žaidimą perkelti ir į tuščią Belgrado areną įkrintamųjų akistatoje su Tel Avivo „Maccabi“.

„Pergalės suteikia pasitikėjimo, o buvo žmonių, kurie mumis netikėjo. Laimėdami išvykoje parodėme charakterį ir viskas dabar priklauso nuo mūsų“, – sakė T.Sedekerskis.

Lietuvis atskleidė, jog „Baskonia“ rūbinėje motyvacijos netrūksta, nors nuovargis šioje sezono stadijoje yra juntamas.

Duško Ivanovičiaus auklėtinai reguliarųjį sezoną uždarė dviem identiškomis pergalėmis išvykose – Madride „Real“ buvo įveiktas 95:91, kaip ir Bolonijoje „Virtus“.

18 pergalių ir 14 nesėkmių per sezoną patyrę baskai finišavo aštuntoje pozicijoje, tuo metu „Maccabi“ su 20 laimėjimų per 34 mačus – laipteliu aukščiau.

„Tai – labai gera komanda, turinti daug talento perimetre ir labai fiziškų žaidėjų baudos aikštelėje. Raktas į pergalę – visapusiškas mūsų žaidimas ir varžovų lyderių stabdymas“, – sakė T.Sedekerskis.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tadas Sedekerskis
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ kapitonas nukėlė kepurę prieš komandos draugą Markusą Howardą, kuris pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą formą – 35 taškus pelnė prieš Madrido „Real“, 36 taškus įmetė į „Valencia“ krepšį, 34 taškus atskaičiavo Bolonijos „Virtus“, o 28 taškai krito į Lugo „Breogan“ komandos krepšį.

„Jis šiuo metu liepsnoja ir labai pasitiki savimi. Jis gali pakeisti rungtynių tėkmę bet kurią akimirką. Jis gali būti tylus tris kėlinius, o tuomet įmesti penkis tritaškius“, – sakė T.Sedekerskis, kuris dėkojo komandos draugui už pastarąsias pergales.

„Baskonia“ klubo nuotr./Markusas Howardas
„Baskonia“ klubo nuotr./Markusas Howardas

T.Sedekerskis tikisi sezoną užbaigti kaip įmanoma geriausiai ir be traumų. Puolėjas teigė, jog pastaroji šlaunies trauma išmušė jį iš komandos ritmo, o jis nori sugrįžti į geriausią savo formą.

Rungtynių tarp Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ pradžia – antradienį 20 valandą Lietuvos laiku Belgrade. Rungtynių nugalėtojas Eurolygos ketvirtfinalyje kausis su Atėnų „Panathinaikos“, o pralaimėtojas dar turės vieną šansą įšokti į atkrintamųjų traukinį, kai teks varžytis su Bolonijos „Virtus“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius