Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Adrenalino kupino parko įkūrėjas Vidmantas automobilį monstrą sukūrė savo rankomis

Vidmantas Perminas kartu su žmona Živile yra tikri automobilių ir motociklų sporto entuziastai. Trakų rajone, Ponykščių kaime įkūrę Auto Moto parką jie kviečia visus, kurie neabejingi greičiui, rizikai ir išskirtiniams automobiliams.
Vidmanas Perminas kartu su žmona Živile
Vidmanas Perminas kartu su žmona Živile / 15min.lt nuotr.

O nuo ko viskas prasidėjo? Kai 2008-aisiais metais Vidmantas įsigijo iš ūkininko šias valdas, užimančias 24 ha, sodybą su ūkiu, traktoriais, žeme, gyvuliais, jau labai gerai žinojo, ką čia darys. „Ūkininkas dar dalinosi patarimais, kaip čia reikės ūkininkauti, tačiau mūsų tikslas buvo visai kitas. Iš pradžių mes čia padarėme motokroso trasą, o vėliau perėjome prie renginių organizavimo su transporto priemonėmis. Šiuo metu fokusuojamės į automobilių sportą bei lenktynes. Esame unikalūs tuo, kad turime šią trasą, juk Lietuvoje apskritai jų beveik nėra. Norėjau tai padaryti ir šiandien šiuo sprendimu labai džiaugiuosi. Mūsų parke vyksta ir Lietuvos čempionatai – motociklų, automobilių, džipų... Galima surengti ir savo lenktynes, kur norintieji gauna ir automobilį, ir kurą, ir teisėjų brigadą“, – dalinasi V.Perminas.

Jis priduria, kad adrenalino kupiname parke nuomoja sportinius ir pramoginius automobilius. „Į parką atvyksta ir sportininkai, ir tėvai, kurie nori pamokyti vaikus vairuoti automobilius, galima važiuoti ne tik su savo automobiliu, bet ir rinktis iš to, ką mes turime ir pavairuoti. Yra ne tik sportinės, bet ir pramoginės mašinos, kurios labai populiarios Amerikoje ir vadinamos Monster Truck'ais. Čia renkasi tie, kurie nori pasijausti lenktynininkais, o mes leidžiame jiems tai padaryti“, – teigia Vidmantas.

Nors vienu metu ir teko padaryti pertrauką darbuose, kai 2010-aisiais šeima išvyko į Daniją laimės ieškoti, tačiau po kurio laiko, kaip sako Vidmantas, kai atsigavo finansiškai, jis sugrįžo į Lietuvą. O prabėgus dar kuriam laikui grįžo ir vaikai, ir žmona – šiais metais parkas minės 16 metų sukaktį.

Iš kartos į kartą

Kaip Vidmantas sako, obuolys nuo obels netoli rieda, tad ir jo paties gyvenime prie meilės automobilių ir motociklų sportui prisidėjo jo paties tėtis, kuris buvo turistas, daug keliavo, kopė į kalnus.

„Būtent tėtis man nupirko motociklą. Jis pats dalyvaudavo varžybose, galima sakyti, kad būdavo ir mano treneriu, organizuodavo varžybas. Vėliau aš jau dalindavausi ir savo pastebėjimas ir tėtis pasakė – kaip tu nori, taip daryk. Ir man tai užsifiksavo – pasakiau sau, kad padarysiu būtent taip, kaip aš noriu. Suaugau ir pradėjau organizuoti ir pats renginius, lenktynes, tačiau ta mintis manęs neapleido – jog noriu savo vietos, juk kai darai savo žemėje lenktynes, tai tavo ir taisyklės. Pradėjau ieškoti sklypo – man buvo visai nesvarbu, kur jis bus, kad tik atitiktų keliamus reikalavimus. Kai sukaupiau reikiamą pinigų sumą, atradau šią vietą, kuri idealiai tiko – tiek vieta, tiek kaina. Kaip sakau, viskas susiklostė, taip kaip turėjo ir manau, kad man pavyko“, – pasakoja pašnekovas.

15min.lt nuotr./Monster Truck
15min.lt nuotr./Monster Truck

Jis džiaugiasi, kad į parką atvyksta ne tik neturintys patirties, bet ir profesionalūs sportininkai – jų čia buvo tikrai ne vienas. „Tiesa, mes labiau orientuojamės į tuos naujokus, kurie neturi patirties, bet labai nori sužinoti ir sužino, kaip tas ralis vyksta, kaip automobilis atrodo iš vidaus ir pati ralio virtuvė. Galiu pasidžiaugti ir pasigirti, kad iš tų naujokų šiandien net 8 važiuoja Lietuvos automobilių ralio čempionate. Jie atvažiavo, pabandė, o rezultatą matome – tai mane tikrai labai džiugina“, – sako Vidmantas.

Vidmanto ir Živilės vaikai lygiai taip pat seka tėčio pėdomis – ne tik dalyvauja čempionatuose, bet ir prisideda prie parko veiklos.

Vieninteliai Baltijos šalyse

O iš kur atkeliavo didieji monstrai, dar geriau žinomi kaip „Monster Truck'ai“? „Vieną jų pirkome Vakarų Europoje, kurį mums pagamino pagal užsakymą. Kai parsivežėme čia ir pradėjome važinėti, supratome, kad reikia dar vieno. Tiesa, gamykloje tuo metu kaina pakilo kone dvigubai, o ir gamybos laiko išilgėjo. Tada pagalvojau, o kodėl pats negaliu pasidaryti? Pabandžiau nukopijuoti, tad rezultatą matote. Galiu pajuokauti, kad per pandemiją buvau pats laimingiausias žmogus, nes turėjau labai daug laiko. Visi buvo uždaryti savo kambariuose, o aš turėjau garažą, kuriame virė darbas. Planavau, kad užtruksiu šį automobilį kurdamas tris mėnesius, tačiau dėl pandemijos ribojimų tas laikas išsitęsė iki pusmečio, tačiau šiuo projektu tikrai didžiuojuosi. Šie automobiliai vieninteliai ir Lietuvoje, ir Baltijos šalyse, todėl sulaukiame nemažai lankytojų ir iš Lietuvos, ir iš Europos, kurie nori juos išbandyti“, – sako Vidmantas.

Ar populiarūs šie automobiliai ir pramogos mūsų šalyje? Kaip pastebi Vidmantas, „monstrai“ itin patinka vaikams, kadangi šie žiūri filmukus ir gyvai pamatę tokio dydžio ir įspūdingus automobilius būna itin sužavėti. „Čia rengiami ir vaikų gimtadieniai – tai jiems pramoga nr.1, jiems būna taip smagu, kad tėvams išsivežti vaikus būna kone neįmanoma“, – juokiasi Živilė.

Ateityje – dar ne vienas planas

Poros gyvenime buvo ne viena akimirka, kai manė viskas, baigs savo veiklą ir užsidarys, kadangi kaip ir daugelį verslų juos palietė pandemija. Tačiau parkas veikia ir ateityje turėtų pasiūlyti ir nakvynės paslaugas. Kaip dalinasi Vidmantas, dėmesio netrūksta visais metų laikais, ypač, vasarą, kai pravažiuojantys pro šalį susidomi šalia stovinčiais „monstrais, klausia, ar galima rasti nakvynę.

Tai paskatino pagalvoti apie tokią galimybę, todėl jau gimė pirmasis namelis miške, kur galima apsistoti ir mėgautis miško ramybe ir grožiu. Živilė su Vidmantu dalinasi, kad jie sukūrė pagrindą, o dabar Auto Moto parku rūpinasi jų vaikai, kurie ir patys atsidavę automobilių ir motociklų sportui.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Auto Moto parko įkūrėjas Vidmantas kartu su žmona Živile
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Auto Moto parko įkūrėjas Vidmantas kartu su žmona Živile

„Tai mano sūnaus Luko iniciatyva – įrengti „glamping“ tipo nakvynę, tad jau pirmasis namelis stovi, su kuriuo planuojame startuoti jau šią vasarą, antrojo – užuomazgos, o išvis planuojame pastatyti penkis namelius. Atvažiuoja pas mus ne tik lietuviai, bet ir sportininkai už užsienio, pavyzdžiui, testuoti automobilių, todėl pajautėme tą poreikį, kad nakvynės tikrai reikia“, – dalinasi Vidmantas ir prideda, kad ilgainiui ši veikla irgi taps svarbia verslo dalimi.

Renginys „Atviros dienos kaime“ vyks gegužės 17-19 dienomis.

Atviros dienos kaime pasiūlymas – Monster Truck važiavimai visai šeimai – vienas vairuoja, o kiti keleiviai! Taip pat bus galimybė išbandyti sportinius ralio automobilius suaugusiems ir vaikams ar ekstremalius pavėžinimus ir sportinio vairavimo pamokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius